Halloween: de feestdag die niet meer weg te denken is in eind oktober. Alle spookhuizen komen weer tot leven en kinderen gaan trick-or-treaten. Ook halloweenruns komen steeds meer in trek: mensen die verkleed als griezel gaan hardlopen. Wat is het allerleukste aan Halloween? Feestartikelen4u weet het wel!

Trick or treat

Overgewaaid uit Noord-Amerika, Groot-Brittannië en Ierland, wordt Halloween ook steeds populairder in Europese landen. De engste verkleedkostuums komen voorbij. Op 31 oktober gaan kinderen door de straten als monsters, aliens en grote griezels op zoek naar snoep. Ze bellen aan bij huizen, roepen ‘trick or treat’ en krijgen snoep. Vroeger was Halloween in Groot-Brittannië een soort dodenherdenking. Christenen bedelden om zielencake en beloofden voor elk krentenbrood een gebed te zeggen voor dode verwante van de schenker om zo de opname in de hemel te bespoedigen. In de VS kwam Halloween pas op toen er veel Schotse en Ierse immigranten kwamen. Toen kwam ook het symbool van de pompoen met het gezicht op. In de VS was Halloween in de 20e eeuw vooral een kinderfeest, waar de kinderen ’s avonds met een groep verkleed langs de deuren gingen om bewoners te vragen om snoep. En dat is nu in Nederland en België ook: Trick or treat: Snoep of je leven. Mensen gaan verkleed met lampionnen op pad en komen terug met een zak vol snoep.

Horror events, waar vind je de leukste events?

 • Utrecht – het grootste spookhuis van de Benelux
  Halloween Nightmares, nachtmerries zijn de komende tijd gegarandeerd! In The Wall in Utrecht kun je in meer dan 25 kamers terecht voor horror en terror.  Bijkomen kan aan de gezellige bar met een hapje en een drankje. Te bezoeken t/m 31 december.
 • Beverwijk – Night of Darkness
  Op 3 en 4 november heb jij slapeloze nachten. In Beverwijk is de engste route te lopen die langs drie verschillende ‘Haunted Houses’ gaat met alle drie een ander thema. De route zit vol horror- en showelementen. Durf jij dat ene bloederig drankje en een hapje te nuttigen tijdens deze route?
 • Amsterdam – The Dungeon Halloween
  The Amsterdam Dungeon is rond oktober de ‘Home of Halloween’. De acteurs, special effects, het toneel, het décor, de scripts, zijn 100% scary. Alsof de gewone Amsterdam Dungeon nog niet spannend genoeg is…
 • Biddinghuizen - Walibi Fright Nights
  Een pretpark waar je altijd achterom zal kijken. Griezels komen op je af, spookhuizen zijn enger dan ooit. En dit jaar komt Eddie de Clown je ook nog de stuipen op het lijf jagen. Je betaalt entree voor het pretpark en voor de spookhuizen apart.
 • Alphen aan den Rijn – Archeon
  Een landgoed waar niets is zoals het lijkt. Volg de route en kom bij verschillende Frighthouses. Ga bij een dollhouse naar binnen en kijk hoe de poppendokter doorslaat! Ook is een klooster omgetoverd tot een restaurant. Op 20 en 21 oktober te bezoeken.

Halloween films: kruip achter je bank

Pak een bak popcorn en kruip lekker dicht tegen elkaar aan, doe de gordijnen dicht en kijk deze échte horrorfilms voor hét Halloweengevoel!

 • It
  De populairste en nieuwste horrorfilm is It. Is het een clown? Is het een monster? De griezel genaamd It achtervolgd een groep kinderen. It is een bloeddorstige clown die het voorzien heeft op kinderen, staat lijnrecht tegenover de kinderen die maar hun beste moeten doen om hem te verdrijven.
 • Jigsaw vanaf 26 oktober 2017
  Jigsaw is een horrorfilm die gaat over John Kramer. Overal in de stad worden lijken gevonden die op gruwelijke wijze zijn omgebracht. Al het onderzoek wijst op dader John Kramer. Maar eigenlijk zou hij dood moeten zijn…
 • The Autopsy of Jane Doe
  Bij een autopsie op het lichaam van een vrouw die vermoord is, stuiten lijkschouwers op verbijsterende vondsten en spookachtige verschijningen.
 • The Exorcist
  Een horrorklassieker die gaat over een kind dat bezeten is door de duivel en daardoor een waar horrorkind wordt, dat je niet graag tegenkomt in het donker.
 • It Follows
  Een tiener ervaarde een nare seksuele ervaring. Nu heeft ze nachtmerrievisioenen die haar blijven achtervolgen. Voor haar gevoel wordt ze constant ook door iets of iemand achtervolgd…

Halloween in Disneyland

In Parijs Halloween vieren? Dan ga je naar Disneyland! Mickey en andere Disneyfiguren zorgen voor een magisch Halloween. Disneyschurken nemen het park over! Jack en Sally van Nightmare before Christmas nodigen bezoekers uit voor een spannende ontmoeting. En Maleficent spreekt elke dag een vloek uit over Disneyland Parijs. Alle schurken laten zich zien en je kunt met écht iedereen op de foto. Pas maar op dat je niet betoverd of behekst wordt! Het park is in griezelige sferen te bewonderen t/m 1 november. De echte Halloween Party is op 31 oktober van 20.30 tot 01.00 uur.

Halloween kostuums

Met Halloween hoor je je te verkleden, vooral als je evenementen bezoekt! Bij Feestartikelen4u.nl ben je dan ook aan het goede adres voor jouw unieke scary outfit! Voor heren, dames en kinderen verkopen we allerlei Halloween kostuums. Maskers, accessoires als lichaamsdelen, schmink om wonden na te maken en voor de finishing touch verkopen we ook allerlei kleurlenzen. Dankzij onze import van Amerikaanse Halloween kleding zorgen we ervoor dat je unieke halloweenkleding kunt krijgen via Feestartikelen4u.nl.  Ga voor goedkope, maar kwalitatieve halloweenkostuums en kijk rond op onze site of er voor jou wat tussen zit!

 • thuisvergelijk
 • Bezoek feestartikelen4u op shopmania
© 2010 - 2023 Goedkope Feestkleding | Versieringen | Feestartikelen | Carnavalskostuums | Feestartikelen4u.nl | sitemap | rss