Sorteer op
 • -23%

  Fun Beer pong spel voor jongens
  Fun Beer pong spel voor jongens

  Super spel voor kinderen!

  Inhoud:∙ beerpong set
  ∙ 8 cadeautjes welke kunnen variëren!
  ∙ spel omschrijving met variatie tips

  U krijgt altijd 8 assorti cadeautjes mee geleverd waarbij standaard één verpakking zit met…

  € 12,99 € 9,99
 • -23%

  Fun Beer pong spel voor meisjes
  Fun Beer pong spel voor meisjes

  Super spel voor kinderen!

  Inhoud:∙ beerpong set
  ∙ 8 cadeautjes welke kunnen variëren!
  ∙ spel omschrijving met variatie tips

  U krijgt altijd 8 assorti cadeautjes mee geleverd waarbij standaard één verpakking zit met…

  € 12,99 € 9,99
Sorteer op

Sinterklaas en zijn Pieten, wie kent hen niet? In novemberzetten zij tijdens de intocht weer hun eerste stappen op Nederlandse bodem. De pret is weer begonnen! De grote kindervriend gaat langs alle kinderen en verwend ze met kleine en grote cadeau’s. Daar achteraan lopen en klauteren zijn Pieten. Af en toe strooien zij met versgebakken pepernoten en ander snoepgoed.

Maar wie is Sinterklaas eigenlijk en hoe oud is hij nu? Feestartikelen4u vertelt het. Wil je hem ontmoeten en leuke dingen doen rondom 5 december? Wij hebben vijf tips voor je om het leukste sinterklaasfeest te vieren.

De geschiedenis van Sinterklaas

Vroeger ging Sinterklaas door het leven als Sint-Nikolaas. In veel Sinterklaasliedjes komt deze naam nog wel voorbij. Je weet wel Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nikolaas, ik zie hem al staan. Sinterklaas staat in Nederland en België bekend als grote kindervriend die cadeautjes uitdeelt aan kinderen die lief zijn geweest, maar wist je dat het feest gebaseerd op de traditie over de bisschop van Myra? De bisschop genaamd Nicolaas van Myra leefde is geboren in 280 na Christus in Klein-Azië (Turkije). Dit betekent dat hij al 1732 jaar oud is. Nicolaas was een heilige in het Oosterse christendom en werd in het oosten van Europa, door onder andere Griekenland en Rusland geëerd. De beste man was ook een beschermheilige van zeevaarders en werd daardoor later ook geëerd in het westen van Europa. Vanaf de 13e eeuw werd Nicolaas’ naamdag vastgesteld op 6 december en vanaf toen werd het Sinterklaasfeest in heel Europa gevierd.

Het eeuwenoude boek: Sint Nicolaas en zijn Knecht

Het personage van de man met zijn lange witte baard en zijn witte haren gekleed in zijn lange rode mantel met zijn rode mijter, is waarschijnlijk tot stand gekomen door het allereerste prentenboek over Sinterklaas geschreven door onderwijzer Jan Schenkman: Sint Nicolaas en zijn Knecht. Hierin schrijft Schenkman over de komst van Sinterklaas, de spanning en alle wensen van de kinderen. Ook schrijft hij over de letters van banket - wat tegenwoordig chocoladeletters zijn - en de aankleding van winkels en huizen.

Sinterklaas intocht in het Friese Dokkum

Op 18 november 2021 vaart Sinterklaas van Spanje naar Nederland met een pakjesboot vol cadeautjes, pepernoten en chocoladeletters. De intocht vindt plaats in het Friese Dokkum. Daarna reist hij het hele land door om ieder kindje dat lief is geweest, een cadeautje te brengen. Is het Friese Dokkum niet om de hoek? Bezoek dan andere intochten bij jou in de buurt.

Het sinterklaasfeest kan beginnen: Onze 5 tips!

Feestartikelen4u heeft vijf tips voor een extra leuk sinterklaasfeest. Van pepernoten bakken tot het bezoeken van het sinterklaashuis en natuurlijk de pakjesavond.

Tip 1 - Versier je huis voor Sinterklaas

Sinterklaas is in het land en dat vraagt natuurlijk om een feestelijke sfeer! Laten we nog even wachten met de kerstboom en tover je huis om met gezellige sinterklaasdecoratie! Het wordt een feestje voor je kinderen om samen met hen slingers en ballonnen op te hangen en overal snoepgoed en chocoladeletters neer te leggen. Een hele leuke manier om Sinterklaas te verwelkomen en wedden dat je je kinderen nét iets meer in hun schoentje krijgen?

Tip 2 - Laat kinderen hun schoentje vullen met een mooie tekening voor Sinterklaas en zijn Pieten en een wortel voor Amerigo

Het is een geweldige traditie dat kinderen hun schoen mogen zetten wanneer Sinterklaas weer in het land is. De meeste kinderen zetten hun schoen op de eerste dag dat Sinterklaas is aangekomen en op de verjaardag van Sinterklaas: 5 december. Feestartikelen4u geeft alle kinderen een tip voor een extra gevulde schoen: maak een mooie tekening voor Sinterklaas en zijn Pieten en voeg iets lekkers toe voor Amerigo.

Tip 3 - Bak samen met je kinderen pepernoten

Eens per jaar geniet je van pepernoten en chocoladeletters en dat is maar goed ook. De lekkerste pepernoten bak je zelf, alleen of met je kinderen. Het kost slechts enkele uurtjes en je hele huis ruikt naar speculaas. Wij kunnen het niet anders omschrijven dan: Heerlijk!

Tip 4 - Bezoek het Sinterklaashuis in jouw woonplaats

Van 19 november tot 4 december 2021 kun je Sinterklaas bezoeken in het Sinterklaashuis in jouw woonplaats. Dit prachtig versierde pand is erg leuk voor de kinderen. Zij kunnen de Sint ontmoeten, kijken hoe de beste man woont, spelletjes doen met zijn pieten en misschien wel Amerigo aaien.

Tip 5 - Sinterklaas komt op bezoek op Pakjesavond

Het is spannend en tegelijk heel leuk, want Sinterklaas op bezoek! Hijs je buurman van een paar straten verderop in een mooi sinterklaaskostuum en vrienden in een pietenkostuum of misschien wil je kind wel als Piet verkleed om de Sint te verwelkomen... Met een leuk gedicht uit het grote boek wordt het een geslaagde avond vol met cadeautjes van de pakjesboot, spelletjes en de versgebakken pepernoten. Gezellig voor kinderen en volwassenen!

 • thuisvergelijk
 • Bezoek feestartikelen4u op shopmania
© 2010 - 2023 Goedkope Feestkleding | Versieringen | Feestartikelen | Carnavalskostuums | Feestartikelen4u.nl | sitemap | rss